Poziv za učeće u panel diskusiji – 15. 12. 2017.

Poziv za učeće u panel diskusiji – 15. 12. 2017.

Panel diskusija

Panel diskusija o saradnјi sa predstavnicima turističke privrede na razvoju studijskih programa u oblasti turizma, hotelijerstva i ekonomije hrane

Imamo zadovoljstvo da Vas pozovemo da učestvujete u radu panel diskusije pod nazivom „Ljudski resursi i turizam budućnosti“ koja je namenjena definisanju osnova za dalju saradnju sa predstavnicima turističke privrede na razvoju obrazovnih studijskih programa u oblasti turizma i hotelijerstva.

Panel diskusija će biti organizovana u okviru kontinuiranog doprinosa koji Univerzitet Singidunum i konferencija SITCON (Singidunum International Tourism Conference) pružaju razvoju naučne i stručne misli u turizmu. Panel će biti održan 15. decembra 2017. godine na Univerzitetu Singidunum, Kumodraška 261a (Bulevar Peka Dapčevića) s početkom u 11.00 časova u amfiteatru 046.

Cilj panela jeste zajedničko učešće predstavnika privrede i naučno-obrazovnih institucija u oblikovanju univerzitetskih planova i programa kojima bi se uvećalo znanje i stručnost diplomiranih studenata u oblasti turizma i hotelijerstva. Osnovna ideja panel diskusije zasnovana je na tome da student, koji sazreva u 21. veku, mora posedovati inovativna znanja iz turizma, hotelijerstva, ekonomije hrane i drugih komplementarnih delatnosti, kako bi bio sposoban da odgovori zahtevima sa kojima će se suočiti u kompleksnom, konkurentnom, na znanju zasnovanom, informatičkom vremenu, tehnološki vođenom ekonomijom i društvom. Zato student mora biti obučen kako da obrađuje i upotrebljava informacije, a da stručnost i znanja koje je stekao uspešno primeni u svim segmentima turističke privrede.

Govornici:

prof. dr Slobodan Unković, emeritus
prof. dr Slobodan Čerović

Moderator:

prof. dr Jovan Popesku

Kao panelisti u diskusiji će učestvovati:

Prof. dr Vladimir Džamić, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije;
Doc. dr Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije;
Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije – YUTA;
Dr Georgi Genov, direktor Poslovnog udruženja hotelsko ugostiteljske privrede Srbije – HORES;
Tijana Maljković, sekretar Udruženja za turizam Privredne komore Srbije;
Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda;
Živorad Vasić, IHG Regionalni generalni direktor za hotele Crowne Plaza Beograd i InterContinental Ljubljana;
Zoran Arsenović, direktor agencije Kontiki Travel i predsednik UO YUTA-e;
Petar Jovanović, zamenik generalnog direktora, FlyFly Travel;
Jelena Šuleić – zamenik generalnog direktora grupacije „A hoteli“
Marija Josipović, asistent generalnog direktora hotela Falkensteiner, Beograd;
Zoran Milošević, direktor ljudskih resursa, hotel Hyatt Regency, Beograd

Po završetku panela biće dodeljene nagrade i priznanja predstavnicima turističke privrede u okviru projekta „Ocena kvaliteta turističke ponude grada Beograda“ koji Univerzitet Singidunum već drugu godinu organizuje zajedno sa  partnerima: Sekretarijatom za privredu Skupštine Grada Beograda, Turističkom organizacijom Beograda, Privrednom komorom Beograda i poslovnim udruženjima HORES i YUTA.

Pozivamo sve zainteresovane, koji bi želeli da prisustvuju diskusiji i da iznesu svoje viđenje na temu panela, da svoje prisustvo prijave na adresu elektronske pošte konferencije SITCON, do 13. decembra 2017. godine (sitcon@singidunum.ac.rs).

Program panela

Biće nam velika čast i zadovoljstvo da prisustvujete i doprinesete uspešnom radu panela.

Radujemo se zajedničkom susretu,

Organizacioni odbor konferencije SITCON